5+1 dôvodov, prečo sa prihlásiť na BAŠ

Vytvorené

Čo je to vlastne tá BAŠka?

Bratislavská animátorská škola je dvojročný kurz, akreditovaný Ministerstvom školstva. Skladá sa z 12 víkendoviek + letnej týždňovky, po ktorých absolvovaní sa staneš pravý, nefalšovaný animátor voľného času, dokonca s certifikátom od Ministerstva školstva! Animátora ale môžem robiť aj bez dvojročného kurzu, namietaš. Preto ti prinášame 5 dôvodov, pre ktoré sa naozaj oplatí prihlásiť sa na BAŠ!

  1. Spoločenstvo
    Americkí vedci údajne zistili, že väčšine ľuďom pri slove BAŠka napadne slovo spoločenstvo. Ak si aj teraz nevieš predstaviť, čo to slovo znamená, na BAŠke to zistíš. Spoločnosť ľudí, ktorí vyznávajú rovnaké hodnoty, akási blízkosť, ktorá nevysvetliteľným spôsobom vznikne už na prvom víkende. Priateľstvá, ktoré častokrát vytrvajú dlho po skončení kurzu. Práve na Baške môžeš naozaj zažiť, čo to znamená prijatie a priateľstvo a sme neskutočne vďační za atmosféru, ktorá na BAŠke panuje!
  2. Duchovný život
    Nezostaň stáť na mieste. Na BAŠke môžeš zažiť rôzne druhy modltiby od ruženca, cez adoráciu, taizé, až po chvály. Absolvuješ mnohé prednášky, ale tiež získaš rôzne praktické tipy nielen pre animátorstvo, ale najmä pre svoj osobný duchovný život. Ak túžiš rásť vo viere, BAŠ je rozhodne správne miesto pre teba!
  3. Aktivitky
    Vieš ako sa hrajú slaninky? Čo máš robiť keď zakričím apple? Či čo je to frajštýl? Okrem prednášok a modlitby na BAŠke zažiješ mnohé aktivity a hry, ktoré si rozhodne užiješ! A ak niektorú z nich nepoznáš, garantujem ti, že na svojom najbližšom stretku aspoň niektorú budeš chcieť použiť! A ak sú pre teba aktivitky málo, musím prezradiť že belgičák, či egyptský tanec sú našim srdciam tiež veľmi blízke!
  4. Život v Cirkvi
    BAŠ je jedinečné meisto, kde môžeš naozaj spoznať bohatstvo Cirkvi – a lepšie spoznať i našu Cirkev na Slovensku. Na víkendovky nám prichádzajú slúžiť svojimi svedectvami, prednáškami, či modlitbou rôzni kňazi, laici, či spoločenstvá z našej arcidiecézy, ale i celého Slovenska. Máš tak jedinečnú príležitosť pýtať sa, získať odpovede na svoje otázky a tiež spoznať mnoho vzácnych ľudí zblízka.
  5. Noví kamoši
    Na BAŠ prichádzajú mladí z celej diecézy ( a možno i celého Slovenska). Preto ak túžiš spoznať nových ľudí, nadviazať nové priateľstvá, vzťahy, BAŠ je určite vhodné miesto! Okrem tvojho ročníka sa totiž stávaš i súčasťou BAŠkárskej rodiny, ktorá sa stretáva napríklad na každoročnej grilovačke, či iných akciách. A skôr než sa spýtaš, áno na BAŠke vzniklo i mnoho vzťahov, z ktorých už mnohé uzatvorili i sviatosť manželstva ;).

BONUS: Investuj do svojho vzťahu s Bohom!

I keď animátorská škola nás má pripraviť na službu, jej najdôležitejšou súčasťou je práve tvoj osobný rast. Ak budeš mať BAŠ v tvojom hodnotovom rebríčku len ako kurz s certifikátom, možno to ľahko vzdáš. No zamysli sa ešte raz, a pozri sa na to ako na investíciu do svojho vzťahu s Bohom. Nevzdávaj to, prihlás sa a venuj svoj čas tomu, na čom naozaj záleží!


Príspevok nemá žiadne komentáre.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.