Kornel Cup, arcidiecézny florbalový turnaj

Vytvorené

Športové stretnutie nieslo meno Kornela Somoru, komunistického disidenta, saleziána a organistu z Bernolákova. Uskutočnilo sa dňa 25.3.2023 v telocvični bernolákovskej základnej školy.

Víťazný pohár si odnieslo domáce mužstvo Bařanie řohy. Druhú priečku obsadil tím Oratko Trnávka. Bronz si odniesli farníci z Dúbravky, tím Granáty a petardy. Okrem nich sa turnaja zúčastnilo ďalších päť tímov. Spolu zápolilo 60 chlapcov a 4 dievčatá.

Turnaj odštartoval arcibiskup Stanislav Zvolenský, keď symbolicky rozohral zápas. Súťažiaci strávili zápasmi celú sobotu. Dokopy odohrali viac ako 20 zápasov.

Súboj o tretie miesto bol veľmi napínavý. Až v poslednej minúte o výsledku rozhodli Granáty a petardy. Finálové stretnutie otvorili gólom hostia z Trnávky. Bařanie řohy z Bernolákova však otočili štyrmi gólmi do súperovej brány a nakoniec si odniesli zaslúžené zlato a putovný pohár Kornela Somoru. 

Organizátori boli s priebehom a atmosférou turnaja veľmi spokojní. Pre veľký záujem, nad rámec kapacity prvého ročníka, sú odhodlaní podobné akcie zopakovať aj v budúcnosti, či už v rámci diecézy alebo na celoslovenskej úrovni.

Akciu zastrešovala Komisia pre mládež Bratislavskej arcidiecézy (KMBA) a bolo ju možné zorganizovať len vďaka štedrej podpore sponzorov, ktorým sa týmto spôsobom chceme srdečne poďakovať. Rovnako všetkým, ktorí sa akokoľvek pričinili o propagáciu a priebeh turnaja. 

Za organizačný tím, Lukáš Varga

Viac fotiek nájdete tu.


Príspevok nemá žiadne komentáre.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.