Týždeň Cirkvi pre mládež

Vytvorené

Už onedlho, v týždni od 14.-20.11. bude prebiehať Týždeň Cirkvi pre mládež, ktorý vyvrcholí nedeľou – Svetovým dňom mládeže. V tomto týždni a najmä v nedeľu sa naše pohľady budú upriamovať na mladých a spoločne budeme uvažovať nad témou, ktorú nám dal sv. otec František: Mária sa vydala na cestu a ponáhľala sa (Lk 1,39). S týmto heslom sa spoločne vydáme na cestu nielen počas tohto týždňa, ale pomaly sa začneme pripravovať aj na Svetové dni mládeže, ktoré sa už toto leto – v roku 2023 uskutočnia v Portugalsku.

Pri príležitosti Týždňa Cirkvi pre mládež sme si pripravili niekoľko aktivít, o ktorých budeme postupne informovať. Tešiť sa môžete na nový ročník súťaže TUMBA, ale aj na novinku – MLADEZBA kvíz, špeciálny utorok vo Vinici, a nemôže chýbať ani 40- hodinová adorácia Quarantore. Veríme, že okrem týchto podujatí sa v mnohých farnostiach a spoločenstvách uskutočnia aj iné aktivity. Ak u vás vo farnosti plánujete podobné, alebo aj iné aktivity, určite nám o tom napíšte, radi o tom budeme informovať aj na našich sociálnych sieťach, či v našom blogu.

Svätá omša

Všetkých mladých, by sme radi pozvali na svätú omšu 20.11., v deň Svetových dní mládeže, do dómu sv. Martina, ktorú bude celebrovať náš otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský. Svätá omša začne o 10:30. Keďže počas tohto dňa nás svätý otec povzbudzuje k stretnutiu sa v diecéze, so svojim otcom biskupom, rozhodli sme sa osláviť tento deň spoločnou eucharistiou. Svojím spevom nás bude sprevádzať zbor z Bernolákova!

MLADEZBA kvíz

Pozývame vás spolu s vašimi kamošmi prísť si overiť svoje vedomosti, ktoré sa týkajú mladých, Cirkvi a všeobecného rozhľadu v pondelok 14.11. o 18:00 v Dome Quo Vadis! Vytvor maximálne 4-členný tím a zaregistruj ho tu. Odporúčaný dobrovoľný príspevok na osobu je 3€.

V utorok 15.11. pozývame najmä mladých, ktorí nemajú spoločenstvo na Utorok vo Vinici do ACM Vinica, kde po sv. omši o 18:30 mladých čaká pokladovka s názvom “Fast and furious”

V dňoch od 16.-18.11. bude v priestoroch ACM Vinica prebiehať 40-hodinová adorácia Quarantore – kde si môžeš vybrať konkrétnu hodinu a prísť adorovať do kaplnky ACM Vinica

Počas celého týždňa bude prebiehať už tretí ročník súťaže TUMBA. Týždeň úloh mladým Bratislavskej arcidiecézy (TUMBA) je súťažno-zábavná hra, kde prekonáš sám seba, zabavíš sa, pomôžeš svojmu okoliu a zažiješ veľa šialeností. Prihlasovanie spolu s ďalšími info nájdeš na stránke.


2 komentáre k príspevku Týždeň Cirkvi pre mládež


  1. Ten kvíz mohol byť aj v kalendári domu quo vadis


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.